Biografie:

MarYane Nas. Ik hou van kleurrijke schilderijen in diverse thema's. Ik heb veel ervaring met lesgeven. Graag draag ik mijn kennis en kunnen over aan anderen, zodat zij veel plezier beleven aan het schilderen, net als ik. Tot op hoge leeftijd kun je veel plezier beleven van schilderen. Niet alleen kun je alle emotie erin kwijt, het kan ook een rustpunt geven en tegelijkertijd veel voldoening. Mensen die schilderen, zien meer, je moet observeren, kijk hoe mooi de wereld is.

Omdat ik meerdere media werk, zoals schilderen met acrylverf, aquarelverf of olieverf geef, kan ik zien welke techniek het beste bij je past.

Velen werken met acrylverf, een verf waar je makkelijk correcties in toe kunt passen. 
Daarin is aquarelverf soms wat lastiger "vergissingen" te verbergen. Maar daar hebben we trucs voor om toch altijd met een mooi en tevreden resultaat naar huis te gaan.
Olieverf is voor de lange duur een mooiere kwaliteit , dan acryl omdat deze meer diepte geeft op je canvasdoek. Jij beslist waar je mee wilt werken.

Ik zie nieuwe mogelijkheden mijn liefde voor de kunst over te brengen en heb veel ideeën met betrekking, tot het realiseren van plezier en het scheppen van geluksmomenten in je kunstzinnige creaties.
Zie het werk van cursisten op de website.

Met kleurrijke groet MarYane Nas.
Facebook: TonSurTonArt teken en schilderscursus.
Instagram:  nasmaryane


Opleidingen -activiteiten.

*L.T.S. afdeling Kleermakerij Enschede. Gezel A.
*Vooropleiding Hoger Beroeps Enschede. Middenstandsdiploma.
*Akte N10 Naaldvakken Nijverheid Onderwijs, Oldenzaal.
*Vrije tijd, cursussen gegeven in het maken van maatkleding.
Actief tekenen en schilderen. Organiseren van modeshows en ladyspeaker.
*Creatieve Handvaardigheid voor Jeugdvorming.
*Opleiding School voor Bewustzijn en Kunstzinnige Therapie Cochenille, Zutphen.
*3 jarige opleiding gevolgd van K.I.O (kunstenaar in opleiding), Hoger Pedagogisch Onderwijs, Windesheim, Zwolle.
*Kunstzinnig vorming, privé les van Zijdeatelier Myro Slawa: beschilderen van zijden stoffen en het maken van zijden kleding in opdracht.
*Kunstmarkten deelname, aquarel schilderijen en zijde producten: zijden sjaals en kleding.
*Vele jaren cursussen gegeven aan volwassenen in het beschilderen van zijde.
*Oprichting Teken- en schildersclub Colmschate voor kinderen en volwassenen in de Fontein en eigen atelier. Lesgeven in acryl en aquarel.
Twee van mijn leerlingen hebben de Kunstacademie in Arnhem gevolgd.
* Vijf jaar bestuurslid van de Bathmense Beeldende Kunst Kring. Algehele leiding: Kunstmarkt. Begeleiding en selectie kunstenaars, inrichting en opstelling. Eindverantwoordelijkheid.
* Eigenaar kunstwinkel. “ iedersstijl “ Kunst-Kado shop Deventer.
* Cursussen en workshops gevolgd bij: Myro Slawa uit Deventer, Jan Slijkhuis, Russische leermeester Vladimir Volegov, Riet Bloem, Arben Brahimaj, bij de Russische Alexandra Nedzvetskaya en Irina Kotova die een kunstopleiding volgden aan de Kunst Academie in St. Petersburg, Odette Lansink, Kees Blom uit Apeldoorn.
*Hobby en werkzaamheden: maatkleding maken, lederen tassen maken naar eigen ontwerp merk “ Bagin ”, tuinieren, fotograferen.
*TonSurTonArt te Leusden. Cursus in Tekenen en Schilderen, in aquarel, acryl en olieverf.


 

 
E-mailen
Instagram