Biografie:
*Vooropleiding Hoger Beroeps Enschede.
*Onderwijs Vervolgopleiding: Akte N10 Nijverheid Onderwijs, Oldenzaal. *Vrije tijd, cursussen gegeven in het maken van maatkleding, actief gaan tekenen en schilderen. Organiseren van modeshows.
*Eerste prijs gewonnen met bloemen aquarel In Limburg.
*Opleiding: Creatieve Handvaardigheid voor Jeugdvorming behaald.* *Opleiding school voor Bewustzijn en Kunstzinnige Therapie Cochenille, Zutphen behaald.
*3 jarige opleiding gevolgd van K.I.O (kunstenaar in opleiding), Hoger Pedagogisch Onderwijs, Windesheim, Zwolle.
*Kunstzinnig vorming, privé les van Myro Slawa: beschilderen van zijde. *Actief deelname kunstmarkten gestaan, aquarel schilderijen en zijde producten, zijden sjaals en kleding.
*Vele jaren cursussen gegeven aan volwassenen in het beschilderen van zijde,
*Oprichting: Teken- en schildersclub Colmschate voor kinderen en volwassenen en de Fontein en eigen atelier. Twee van mijn leerlingen zijn hebben de Kunstacademie in Arnhem gevolgd.
*TV optreden in het programma: Blij dat Ik Rij. Mijn leerling deed tijdens de opnames van het programma rij examen en slaagde.
* Vijf jaar bestuurslid van de Bathmense Beeldende Kunst Kring. Algehele leiding: Kunstmarkt. Begeleiding en selectie kunstenaars, inrichting en opstelling.
* Eigenaar kunstwinkel in Deventer binnenstad. “ iedersstijl “ Kunst-Kado shop.
* Cursussen en workshops gevolgd bij: de Rus Vladimir Volegov, Arben Brahimaj, Alexandra Nedzvetskaya en Irina Kotova en Odette Lansink.
*Hobby en werkzaamheden: maatkleding maken, lederen tassen maken naar eigen ontwerp merk “Bagin”.
*Opgericht : 2018 TonSurTonArt te Leusden. Cursus in Tekenen en Schilderen, in aquarel, acryl en olieverf.
Ik zie nieuwe mogelijkheden mijn liefde voor de kunst en de mens in deze nieuwe fase centraal te stellen. Ik heb veel ideeën met betrekking, tot het realiseren van plezier en het scheppen van geluksmomenten in je kunstzinnige creaties.
Zie werk van cursisten op
https://www.tonsurtonart.nl/WerkVanCursisten/
Met kleurrijke groet MarYane Nas
https://www.facebook.com/tonsurtonart
Instagram: nasmaryane 

 

 
E-mailen
Instagram