Biografie

Mag ik me even voorstellen,

Mijn Naam is MarYane Nas.
Vroeger wilde ik graag naar de Kunstacademie, de AKI in Enschede, dat ging niet door. Ik ging de Kleermakerij aan de L.T.S volgen. Vrije tijd, werken bij kleermakerij H. Ten Thije. Het maken en ontwerpen van maatkleding, voor dames en heren. Lady speaker modeshow gedaan in Heerenveen. Hierna de vooropleiding HBO in Enschede gaan volgen, vervolgopleiding, akte N10 ( naaldvakken) volgen te Oldenzaal, akte les geven in het Middelbaar Voortgezet Onderwijs. Regering: in het hele onderwijs zijn de creatieve vakken weg bezuinigd. In mijn vrije tijd, heb ik veel cursussen gegeven in het maken van maatkleding en het organiseren van modeshows. Tussendoor ben ik fulltime in het bedrijfsleven gaan werken.
In mijn vrije tijd ben ik veel gaan tekenen en schilderen.
Opleiding: Creatieve Handvaardigheid voor Jeugdvorming behaald.

In Grubbenvorst schilderswed- strijd de eerste prijs gewonnen met bloemen aquarel.
*Opleiding 2 jarige opleiding gevolgd school voor Bewustzijn en Kunstzinnige Therapie Cochenille
in Zutphen.
* 3 jarige opleiding gevolgd van K.I.O  (kunstenaar in opleiding), aan het Hoger Pedagogisch Onderwijs, de Windesheim te Zwolle. Weer aan de studie.
*Rijinstructie B- gaan geven. Ik behoorde tot de Top 3 bij J.H. met het hoogst geslaagden percentage.
Op kunstzinnig gebied, diverse docenten gehad. Bij Myro Slawa zijde beschilderen.
zijde beschilderen, Jan Slijkhuis tekenen en schilderen. Op vele kunstmarkten gestaan met mijn zijde en aquarellen - schilderijen, zijden sjaals en kleding.
Vele jaren cursussen Zijde-schilderen gegeven.
*Teken- en schildersclub Colmschate opgericht voor kinderen en volwassenen. In eigen atelier, en in Wijkcentrum Colmschate. Twee van mijn leerlingen zijn doorgestroomd naar de Kunstacademie in Arnhem. *Weer gaan werken in mijn oude vak, rijinstructie geven.
*TV opnames gemaakt voor het programma: Blij dat Ik Rij. Mijn leerling deed tijdens de opnames van  het programma rij examen voor zijn rijbewijs en slaagde met vlag en wimpel.
Dit is later op tv uitgezonden. Gaaf te doen.
* Vrijwilligerswerk: Vijf jaar bestuurslid van de Bathmense Beeldende Kunst Kring geweest, de BBKK waar ik de Kunstmarkt heb  gereorganiseerd, geleid en selectie kunstenaars gedaan met partner.
Eigen kunstwinkel 100 m2, geopend in de Deventer binnenstad.
“ iedersstijl “ Kunst-Kado shop. Vele kunstenaars, waaronder Alwin Kok, Andruchov, A.J. Holsheimer, Barbara Grauw, Barbara Nikutta, Carla Klumpers, Coby Marsman, Charlotte Molenaar, Cor Melchers, Dorothe Duys, Friedrich Pankow, Hans  Paus, Steven Stehouwer, Margriet Garben, Marietje Noordkamp, Joaquin Vida, Wim Rubingh, Marjan van der Pijl, Odette Lansink, Reina de Vries, Rob de Munnik, Steven Stehouwer, exposeerden en verkochten bij " iedersstijl " hun kunstwerken.


Art classes olie schilderen gaan volgen bij: Vladimir Volegov, Arben Brahimaj, Alexandra Nedzvetskaya en Irina Kotova en Odette Lansink.
Andere hobby's en werkzaamheden van mij zijn, schilderen met olieverf, maken van handgevormd keramiek, maatkleding maken, en lederen tassen maken naar eigen ontwerp.


 Lederen Tassen en Poppenkleertjes.

Naast het schilderen maak ik graag lederen tassen, naar eigen ontwerp. Mijn liefde voor het verwerken van leer, staat niet los van het kleermakersvak. Ook het maken van kleding en aan de vraag te voldoen van mijn kleinkinderen, het vervaardigen van BabyBorn poppen kleertjes.
Dit kunt u zien onder de foto's van mijn schilderijen en daaronder de tassen en scrol door naar onderen, de nieuwe babyBorn collectie van feb.2021.

* Ik zie nieuwe mogelijkheden mijn liefde voor de kunst en de mens in deze
nieuwe fase centraal te stellen in Leusden en omstreken.
Ik heb veel ideeën met betrekking, tot het realiseren van plezier en het scheppen van geluksmomenten in je kunstzinnige creaties.

Met kleurrijke groet MarYane Nas
FaceBook- Teken -en Schildersclub Tonsurtonart.
FaceBook- page tassen “ Bagin “.

 


 

 

 

 

 
E-mailen
Instagram